Obligatorisk service av värmepumpar 7-9 November

På grund av ytterligare en vattenskada i föreningen har styrelsen beslutat att alla värmepumpar i föreningen omgående ska servas. Denna vattenskada har drabbat 2 lägenheter och beror på ett fel i en värmepump med stora kostnader för föreningen och problem för boende och granne. Alla medlemmar ansvarar för att värmepumpar sköts om med regelbundet underhåll och service.

Styrelsen har beslutat att föreningen bekostar denna service men eventuella kostnader för nya luftfilter, andra reservdelar och reparationskostnad betalas av respektive medlem. Föreningen kommer att upprätta ett register på samtliga värmepumpar för bättre kontroll och uppföljning.

OBS! Huddinge maskinservice (Humab) behöver tillträde till värmepumparna för service-rond 7-9 November och behöver då utan undantag tillgång till varje lägenhet. Om ni inte kan vara hemma och släppa in Humab så behöver ni lämna en uppmärkt nyckel till Jens i styrelsen (1B) senast måndag den 6/11. Kom även ihåg att plocka undan så de kommer åt värmepumpen.

Tider, från ca 07-16 (exakta tider är tyvärr inte möjligt att bestämma):

Tisdag 7 November: Finserudsgränd 1,3,5,7,9,11 och 13

Onsdag 8 November: Finserudsgränd 15, 17, 19A och 19B

Torsdag 9 November: Finserudsgränd 19C, 19D, 18, 20 och 21

Vi är tacksamma för att alla hjälper till med detta och se till att vi kan undvika fler olyckor och samtidigt se till att alla värmepumpar är i bra form inför vintern. Detta gäller även er som eventuellt har en utbytt värmepump.

Har ni frågor är ni välkomna att kontakta Jens

Hälsningar styrelsen

Vi vill även passa på att påminna om att medlemmarna själva ansvarar för viss skötsel av värmepumparna (rengöra luftfiltret, rengöra tak- eller väggventiler, rengöra spillvattenkopp, kontrollera manometer). Skötselanvisningar finns tillgängliga på:

https://www.ivt.se/support/skotselrad/ivt-490-och-690/

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.