Allmän Information

Karta BRF Tallstigen

BRF Tallstigen 1 ligger i Älta kring Finserudsgränd. I närheten ligger ett stort och naturskönt friluftsområde Hellasgården med dess motionsspår och golfbana. Stockholms största utomhusbad i Flatenområdet ligger på gångavstånd från Tallstigens lungna och tysta område. Det är nära till Sickla Köpkvarter och Forum Nacka köpcenter. Avstånd till busshållplats är ca 250 meter. Bra bussförbindelser finns till Tyresö, Nacka, Gullmarsplan och Slussen. Med bil till Stockholms C tar det ca 15-20 minuter. Nära även till skolor och förskolor.  Barnvänligt område med närhet till lekplats för föreningens medlemmar.

De boende i området trivs väldigt bra med det ljusa och öppna lägenhetsboende i villamiljö som finns här. Här finns även gräsytor att vistas på precis utanför huset och vilsam utsikt. Grannar i ett stort åldersspann bidrar till en trevlig stämning i området. Att bo i en väldisponerad lägenhet med ordentligt förråd gör ju dessutom livet enklare.

Förråd precis bredvid ytterdörren som tillhör lägenheten. Parkeringsplatser utanför huset. Sophantering. Härligt, lummigt område där de blandat lägenheter, radhus, grändhus och villor, där alla går i samma arkitektoniska stil. Lekplatser i området. Bara ett par minuter till bussar både till Slussen och Gullmarsplan. Ca fem minuters promenad till Älta centrum. Tillsammans sköter vi marken och planteringarna runtomkring huset med gemensamma trädgårdsredskap.

Uppvärmning av lägenheten sker genom egen panna med frånluftsvärmepump och vattenburen värme.

I avgiften ingår vatten. Uppvärmning och hushållsel ingår ej i avgiften.

Husen byggdes av NCC Construction och stod klara för inflyttning 2006. Lägenheterna är belägna på mysig liten skogshöjd i en Brf-förening som färdigställdes 2006 och består av charmiga 2-plans byggnader med totalt 41 lägenheter. Bekväm närhet till Nackareservatet och Erstaviksområdet med milsvida skogar för den naturintresserade, sjöar med fina bad och möjlighet till skridskoåkning vintertid. I närområdet ligger även friluftsanläggningen Hellasgården vid Källtorpssjön och Erstaviks pampiga 1700-talsherrgård.

Läs gärna mer om Nacka på kommunens hemsida www.nacka.se

I närliggande Älta Centrum finns idag följande service:
Apotek Hjärtat, Älta bibliotek, kulturhuset Älta Kulturknut, Älta Fritidsgård, Helsa Vårdcentral, BVC och MVC, Älta Salongen, Fiorista Blomsterhandel, ICA Färskvaruhall med postservice, restaurang Peking 2, Actic Gym, Älta Kiosk och Spel, Café & Konditori – Söta drömmar, inredningsföretaget Zold samt mäklarfirman Erik Olsson.